Dag 9: Ventosa – Santo Domingo de la Calzada, 30km

Torsdag 28/4Första natten utan öronproppar!! Ljuvligt! Har väldigt små ”öronhål” så även de minsta gör ont. Delade rum med en ung tyska och hennes lille pojke på 2-3 år och de var tysta som möss. Hospitaleran ville inte placera fler i rummet pga barnet så det var bara vi 😊. Hörde svagt, svagt några snarkningar från rummet bredvid och jag log för mig själv och somnade om. 😀

Väcktes på det underbara härbärget San Saturnino av sång/mässande och det kändes som att vakna i en katedral. Kan verkligen rekommendera ett stopp i här. Pytteliten by med två caféer. Åt min pilgrimsmiddag på ett av dem och den var väl sådär, men det var trevligt där. Jag frågade om jag kunde ladda min mobil nånstans och killen drog ut en kontakt till en av automaterna. Det ställde till det när en man skulle köpa något och inte fattade varför han inte fick något när han hade lagt i pengar 😀

Kom iväg ganska tidigt på morgonen för jag hade bestämt mig för att försöka komma ifatt Andres som hade sms:at och sagt att han skulle gå sent och sakta så jag hann ifatt. Ganska snabbt kom jag ifatt en rask herre och började prata med honom. Det slutade med att vi gick tillsammans alla 30 km och det var skönt att ha sällskap idag. Luther, som mannen hette, hade inte så många dagar på sig så han var tvungen att gå fort och långt varje dag.


Kyrkan i Najera. En ganska trist stad där vi åt en snabb andra frukost och gick vidare. 

När vi närmade oss slutmålet började jag träffa på pilgrimer jag kände igen och det var så trevligt. De undrade var jag hade varit och några undrade var min ”husband” var 😀 Det är inte min man, det är min bror, sa jag. Tydligen hade de frågat Andres var hans fru hade tagit vägen, ha ha

Mina knän är lite bättre, men den snabba takten och två dagar i rad med 30 km har straffat sig. Har fått en liten blåsa på hälen och är jättetrött i fötterna. Imorgon blir det långsammare takt och kortare sträcka.

Bilderna nedan är från en läskig spökstad där ingen bor för ekonomin kraschade när det var färdigbyggt 😮 


Jag kom fram till Santo Domingo de la Calzada 10 minuter efter Andres som hade gått 10km mindre. Så jag hann inte ifatt, men det var så kul att träffa min Caminolillebror igen.

Vem är det där framme? 😀Vi checkade in på ett stort, men trevligt härbärge. Hamnade i ett rum med en några trevliga amerikaner jag inte sett förut. De diskuterande om sängarna var från Ikea. Hej! Jag är svensk! sa jag, förolämpa inte Ikea 😀

På kvällen bjöd Luther mig på middag som tack för en trevlig dag. Maten var sådär, men drack ett mycket gott vitt Riojavin för €1,80 glaset.

Nu har Luther och Andres gått på mässa i katedralen men jag är för trött. Ligger i en soffa i samlingsrummet. En av amerikanskorna från mitt rum sitter och spelar ukulele och sjunger och det är så vilsamt att lyssna på. Tror jag kommer att sova gott inatt. Har fått den ”gnissligaste” sängen i rummet så jag vill inte hoppa runt för mycket.

Go’natt! 😲😲😲

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 svar på Dag 9: Ventosa – Santo Domingo de la Calzada, 30km

 1. Maria skriver:

  Gillar verkligen att läsa om dina dagar och vandringar👍😊

 2. Mona skriver:

  I den takten hinner du väl med minst en veckas solsemester när du är framme. 😜. Det verkar så jättemysigt. Förutom snarkningarna för de hade jag inte pallat. Jag hade inte föreställt mig att det var så många byar som ni passerar.

 3. Jeanette skriver:

  Så kul att du fick träffat Andres igen, ni som har klickat så bra. Kan ni fortsätta att gå tillsammans nu då?
  Jag förstår att du måste vara helt slut i ben och fötter efter 2-3 mil per dag! Helt otroligt!

 4. Anna skriver:

  Det går ju i rasande fart! Roligt att det går bra, trots knän och blåsor. Kämpa på!

 5. Emelie skriver:

  Så kul att allt går bra och inga större skador! Har hälsat på din lägenhet och ipad och element mår bra efter lite ström och luftning. Snart är det vår tur att åka iväg 🙂

 6. Janette skriver:

  Härlig och inspirerande läsning Anita😄 När du tar för dig av bondomelett, ”döva” Bosse, lillebror/äkta man Andres 😃 Hoppas dina knän vänjer sig så de klara dina strapatser utan större probelm Vackra bilder med! Är så avis och längtar tillbaka ut! Buen Camino 👣

Kommentarer är stängda.