Dag 15: Tardajos – Hontanas, 22 km

Onsdag 4/5

Lämnade den mysiga byn Tardajos strax innan 8 på morgonen. Det var betydligt varmare idag och jag lät bli jackan när vi började. 

  
Efter byn Rabé de las Calzadas kom vi upp på den beryktade mesetas, högplatån, som vi ska gå längs ett tag nu. Man har hört en del skräckhistorier om den och en del tar bussen för att slippa den. 

  
Hjälp! Nu börjar den! Mesetan!!!!!

  

Traskade på rätt bra och efter ca 2 timmar nådde vi Hornillos del Camino som inte gjorde något större intryck. Speciell inte efter att jag inte kunde få någon tortilla eller annan vettig glutenfri frukost, utan fick nöja mig med en vidrig sörja som hette ”Rysk sallad” och var som en variant av mimosasallad, urk 😝

  
Efter den hemska ”salladen” fick Andres dela med sig av sitt lilla choklad

Resten av dagens vandring blev riktigt varm, men efter att ha frusit så mycket bara 2 dagar tidigare så klagar jag INTE!

Halvvägs från Hornillos till Hontanas finns en underbar liten oas som de flesta går förbi eftersom den ligger 200-300m bort från Caminon. San Bol heter stället. Man får absolut inte missa det om det är en varm dag. Där är en källa som man ska bada fötterna i och sen får man inga problem med dem resten av vägen till Santiago. Det var underbart att gå ner där i skuggan och ta av kängor och strumpor och doppa fötterna i det iskalla vattnet. Men efter stund fick vi dra på skor och strumpor igen och gå vidare till Hontanas. 

  
  
Iskallt, men åhh, så skönt!  
    

Byn dök plötsligt upp ur ”tomma intet”, nere i en dal. På väg in i byn låg ett litet kapell som hette Heliga Birgittas kapell. De andra missade det och det var nära jag gjorde det också. Konstigt att den svenska guideboken jag har inte nämnde det. 

  
  
Här dök plötsligt Hontanas upp

  

Heliga Birgittas kapell

  

Två svenskor på Caminon. En av dem är ett helgon.. 

  

Vi stannade vid första härbärget vid början av byn. Ännu ett nybyggt, fräscht ställe. Här tog vi återigen ett känslosamt farväl av min Caminolillebror Andres som måste öka farten nu. Jag kände att jag inte ville gå mer idag i värmen för det skulle bli 3 mil totalt i så fall, men det var inte roligt att säga hejdå för nu lär vi nog inte ses igen. 😟😢

  
Sista bilden på hela familjen 😟

  

Hejdå lillebror 😢

  

Vink vink

Efter dusch satt vi ett par timmar på uteplatsen och njöt i solen (och sen i skuggan när det blev för mycket sol) Hade shortsen för första gången i år. 😀

  
  
På kvällen åt vi mycket god pilgrimsmiddag på härbärget med bl.a. paella.

  
😋

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på Dag 15: Tardajos – Hontanas, 22 km

 1. Emma skriver:

  Hej Anita! Vad kul att följa dig. Jag o min mamma går caminon nu och ligger nåra dagar efter dej. Härbärget i hontanas lät så himla mysigt, minns du vad det hette så man kanske kan ringa dit o boka? Mvh Emma

  • anitascamino skriver:

   Hej Emma. Tack! Tyvärr minns jag inte namnet, har inte mitt pilgrimspass med mig just nu så jag kan kolla stämpeln. Ska försöka komma ihåg det till nästa gång jag har wi-fi. Men det var det första härbärget man kom till där byn började.

  • anitascamino skriver:

   Hej igen Emma. Vet inte om det är för sent men härbärget heter iaf Juan de Yepes. Mvh Anita

Kommentarer är stängda.