Dag 14: Burgos – Tardajos 11 km

Idag skulle vi inte gå iväg på morgonen för Andres behövde fixa en ny telefon på förmiddagen. Oj va skönt det var att ligga och snooza i min breda säng och inte höra en massa stressade pilgrimer pyssla runt med sin packning eller stressa iväg själv. Som jag njöt! 
Åt frukost i lugn och ro och gjorde sen våra ärenden.   

  
Kom iväg strax innan 12. Idag var det mycket varmare än igår, tack och lov. Sol och knallblå himmel igen. Vägen ut ur Burgos var lång och vi var glada när vi äntligen var ute på landet igen. Det var ingen fantastiskt vacker vandring idag, ganska intetsägande även utanför Burgos. Eftersom vi kom iväg så sent blev det kort vandring idag. 

Stannade i den lilla byn Tardajos på det fräschaste härbärget hittills. Bara en månad sedan de öppnade och jättefint och genomtänkt. Stora duschutrymmen med bänkar att lägga kläderna på, jättefin café/restaurang och en härlig uteplats där man faktiskt kunde sitta idag när det var varmt. Det fanns även mysiga rum med soffor och bokhyllor med böcker. Krokar att hänga kläderna, mm. Väldigt synd att så få pilgrimer stannar här för det är verkligen fint. 

  

 
  
  Bosse, jag och Janne på uteplatsen   
Janne från Finland som vi har träffat ett par gånger dök också upp och två svenska damer i 65-70 års åldern. 

Middagen var också god och när värden berättade om efterrätterna vi kunde välja mellan och frågade hur många som ville ha jordgubbar med grädde så räckte alla vid vårt svensk/finska/estländska bord upp handen. Oj oj oj va gott det var. Satt ute sen och mös på uteplatsen ett tag. 

  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 14: Burgos – Tardajos 11 km

  1. Anna skriver:

    Låter bra med lite lugn och värme på vägen. Njut av vandring, sällskap och natur! Tänker mycket på dig. Många kramar från mig❤️

Kommentarer är stängda.