Hemresa Santiago de Compostela – Malmö

Onsdag 1/6

Jaha, då var det här äventyret slut och det var dags att åka hem till verkligheten igen. Hade blandade känslor inför att komma hem. En del av mig ville hem till min lägenhet, framförallt till min säng. Sen såg jag väldigt mycket fram emot att få borsta tänderna med eltandborste igen 😀 JAG hade ju inte med mig sådana lyxsaker, vilket jag fått höra att tyskarna Robert och Sylvia hade.. Ändå hade de skickat hem mer än 6 kilo.. 😳 Hörde även om någon som hade med hårfön. Ja man väljer ju själv vad man vill gå och bära på men inte hade jag slösat mina kilon på eltandborste och hårfön. Min lyx var snarare sådant som höll mig varm, som dunjacka och ullunderställ. Kanske de flesta har med sig något som andra himlar med ögonen åt, men som man själv tycker är värt den extra vikten. 

Ja, det var som sagt mest min lägenhet jag saknade, inte mitt liv därhemma vilket kändes lite sorgligt. Har gått i min egen bubbla härnere och inte haft en tanke på tungt, slitsamt, tillfälligt jobb och jobbsökande och annat som väntade hemma. 😞

Muxianna, Compostela och Finisterra. Tycker bäst om Finisterran. Vet inte om jag gillar mitt latinska namn på Compostelan. Annann, eller Annam, ser inte riktigt vad där står, men nja… 😬🤔🙄

Packade min ryggsäck för sista gången och hoppades den skulle gå ner i ”mätlådan” som flygbolagen har. Vikten skulle det nog inte vara några problem med även om man bara fick ha 7 kg på första flyget med Iberia. Men eftersom ryggsäcken är så liten, 33 liter, så blir den tjock när man pressar ner dunjackan och annat i det tunna stretchiga ytterfacket av mesh(?). Med facit i hand skulle jag velat haft en större modell. Inte för att jag behövde ha med mig mer, men det var väldigt trångt i ryggsäcken och jag fick verkligen pressa ner allt. Om det hade varit sommarpackning som gällde hade den varit perfekt, men nu behövdes som sagt lite varmare kläder och sovsäck istället för bara sovlakan. 

Utsikten från mitt rum i gryningen

Och i skymningen 😊

Fick kasta i mig lite yoghurt från frukostbuffén som inte hade mycket glutenfritt. Gick snabbt ner till bussen och var glad att jag hade kollat vägen kvällen innan så jag slapp gå vilse i gamla stan. Vid incheckningen på flygplatsen frågade de bara om jag hade bagage att checka in och sen var det inte mer med det. De vägde ingenting heller. Hade lite mat med mig i lilla extraryggsäcken, så det hade nog blivit mer än 7 kg totalt. Hade på mig både fleecetröja och dunjacka för att göra ryggsäcken smalare och för att gömma min lilla magväska. Kanske de trodde jag var gravid, ha ha. Alla snäckor, presenter och souvenirer lade nog nog också på ett halvt kilo extra mot tidigare. 

Hade 5 timmar på mig i Madrid så jag tyckte väl inte det var så fantastiskt att vi landade 20 minuter för tidigt, vilket Iberias personal var mycket stolta över. Dessutom blev Ryan Air så klart över en timme försenat så det blev en väldigt lång väntan. På skylten vid gaten stod det ingenting om försening och personalen kom dessutom ut och satte upp olika skyltar för vilka olika köer vi skulle stå i. Stod där och svettades i min dunjacka i nästan en timme. Blev rätt trött på att de inte ens kunde komma ut och säga till oss att de var sena. Hur svårt kan det vara även om man är ett lågprisflygbolag? 😡 Nu stod de bara och hängde innanför glasdörrarna och kom ut ett par gånger och flyttade köskyltarna några centimeter fram och tillbaka så vi fick flytta med. 😣

Var rätt trött när jag äntligen landade i Köpenhamn men det gick ju fort att ta sig ut med bara handbagage. Redan vid utgången till perrongen stod passpolisen och kollade och sen var där en kontroll till i Hyllie när vi kommit till Sverige. Kändes märkligt. Har aldrig i hela mitt liv visat pass eller legitimation när jag varit i Danmark. Och de var väldigt noggranna och förhörde amerikanskan bredvid mig om hur länge hon skulle stanna och vad hon skulle göra etc. Sen blev det problem för hon hade ingen stämpel i passet, vilket hon skulle ha fått på Kastrup. Men som tur var berodde det på att hon kommit från Tyskland där hon pluggade, så hon kunde visa upp ett tyskt student-id. Undrar om de inte hade släppt in henne annars? 😳 När jag äntligen trodde vi skulle lämna Hyllie och åka mot centrum så kom det upp några män, som såg ut som helt vanliga fritidsklädda svenskar som varit i Köpenhamn, och tryckte upp stora id-kort i nyllet på oss och sa de var från tullen. De hade t.o.m en liten vovve med som nosade runt. En tullrazzia var inte precis det jag längtade efter vid det här laget. 😣 Tog väldigt lång tid, så kanske de hittade något. Men till slut rullade vi i alla fall äntligen in på centralen och jag var hemma igen efter många timmars resa. Eftersom det var en underbar sommarkväll och jag hade suttit nästan hela dagen så bestämde jag mig för att ”vandra” hem. Tar bara en kvart så någon större ansträngning var det ju inte, men en fin avslutning på resan så här i skymningen.  

Träffade på ena systerdottern på vägen hem 😀

När jag gick genom Slottsparken mötte jag flera hundägare och jag såg dem i ögonen och var så nära att säga ”hola!” till dem. De tittade konstigt på mig och såg ut att undra varför jag sökte ögonkontakt istället för att undvika att få det. Visst nej, här hälsar vi inte på varandra 😞 Fast det gör de väl kanske inte i städerna i Spanien heller om de inte är pilgrimer? Kommer att sakna det i alla fall. 

Finns ju faktiskt ett fint gammalt slott  alldeles inpå knuten här hemma också

…och berömd arkitektur 

Framme på albuerge Anita, hoppas det finns en sängplats 😊

När jag kom hem slängde jag ut precis allt på balkongen ifall jag skulle råkat få med mig några bed bugs, vilket jag i och för sig inte trodde för jag hade inte sett tecken på några på hela tiden. Tog en ljuvlig dusch och satte eltandborsten på laddning inför en lång och grundlig borstning morgonen därpå. Sen var det bara sängen som gällde, min stora breda säng i mitt sovrum utan snarkande rumskompisar. 

 
Nästa inlägg kommer att handla om min packning. Saknade jag något? Vad skickade jag hem? Hade jag med mig något som jag inte använde? m.m. Sedan avslutar jag med en ”summering” av äventyret. Vad vill jag ta med mig från resan? Vad vill jag glömma? etc.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.