Je suis arrivée

Skrev ett långt blogginlägg igår kväll när jag kom fram hit till Bayonne, men tryckte på fel knapp så allt försvann 😡😩 Var medvetslös av trötthet så det fanns inte en chans att jag gjorde om allt igen då.
Men nu har jag lärt mig att jag ska skriva det först i ett mail och sen kopiera in det för då sparas det iaf i utkast.

Resan igår var lång och tröttsam. 14 timmar dörr till dörr, vilket är för lång tid för att åka från Malmö till södra Frankrike. Rekommenderar annan resväg och inte byte mellan flygplatser om någon tänkt resa dit.

Började med att nästan missa tåget till Kastrup. Hade inte beställt nån taxi för jag tänkte jag skulle börja med att vandra direkt 😊 (Det gick inga bussar vid 4-tiden.) Blev såklart alldeles för sen och redan vid Hoddorna insåg jag att jag aldrig skulle hinna. Panik! Då uppenbarade sig plötsligt en ledig taxi i det ödsliga mörkret! Jag vinkade in den och morgonen var räddad, puh! Resten av resan gick bättre även om jag missade bussen mellan Luton och Stansted precis pga av strul med mitt kreditkort. Hade ändå gott om tid men en timme extra på skabbiga Luton var väl sådär. Sen var det en låååång bussresa genom landsbygden till Stanstead. Försökte sova, men hade en jätteförkyld snorunge (ha ha) i närheten som hostade och ljudligt drog in snor utan avbrott. 😠😒 Hennes föräldrar hade inte lärt henne att hålla för munnen heller. Har inte bacillskräck men vill INTE ha några barnbaciller nu, det vore typiskt att börja resan förkyld och hostig.

Flygresan London-Biarritz kändes som en omväg. Måste kolla på en karta, men det känns som raka vägen är längs kusten neråt, men vi flög över kanalen långt in i Frankrike innan vi vände neråt kändes det som. Jag satt och kollade ut och såg kusten försvinna och ville ropa till piloten: hallå, du kör fel!! Amen, SVÄNG ÅT HÖGER NU FÖR HE…

Eftersom jag inte hade sovit alls natten innan resan var jag VÄLDIGT glad att jag hade bestämt mig att inte försöka ta mig vidare till Saint Jean Pied de Port samma kväll utan ta bussen till Bayonne (där tåget går till SJPP) och sova på hotell första natten innan härbärgelivet börjar. Det var flera andra pelegrinos (pilgrimer) som högg tag i mig på flygplatsen i London och ville dela taxi till SJPP. Men jag tog sim sagt bussen och checkade in på hotellet tvärs över stationen. Tog en härlig varm dusch (blir kanske sällsynt framöver) och försökte sen skriva ovan nämnda blogginlägg. Var som en zombie och släckte ljuset kl åtta. 😵

image

Så här lyxigt blir det inte inatt 😀

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Je suis arrivée

 1. Anna skriver:

  Vilket äventyr du har framför dig! Jag tänker på dig❤️ Var rädd om dig och dina fötter! Kramar

 2. Mona skriver:

  Godmorgon!
  Inte bara du som har problem här. Jag försökte klicka att jag ska följa dig men lyckades följa kommentarer från andra istället.
  Får se om jag får till det nu.
  Hoppas du får el lugn och härlig första dag på din vandring.
  Kram

Kommentarer är stängda.