Dag 19: Terradillos de los Templarios – Calzadilla de los Hermanillos, 28 km

Söndag 8/5
Börjar bli trött på att skriva om snarkande, men mannen under mig inatt slog nog rekord hittills… 😖 

Försökte ladda upp en ljudfil jag spelade in inatt, men wi-fi är inte tillräckligt bra
Vid 3-tiden tror jag jag lyckades somna för det var sista gången jag kollade klockan. Strax efter kl 6 tände en man de starka taklamporna rakt i ögonen på oss som låg i ovansängarna, och sa ”wake wake” 😡 Trodde camino-nazin var tillbaka men det var hans bror från Nya Zeeland (lite förvånad, för folk från den delen av världen brukar inte bete sig så). Hade inte min sovmask för jag vågade inte riskera att vakna i mörker och tro jag var närmre marken… 

Packade snabbt och åt en banan och en sliskig yoghurt. Idag fick jag ta på regnbyxor för första gången för det regnade ihållande. Gick iväg med rask takt och kände att hälarna nog skulle få lite stryk idag. 

  
Det blir en blöt dag…

De 3 km till Moratinos kändes långa i vind och regn, och jag var glad att jag sluppit gå hit igår även om det var fint väder då. Hade i och för sig då varit en bit längre fram den här regniga dagen, men 32,5 km räckte mer än väl igår. Stannade inte i Moratinos eftersom det bara var 3 km till nästa by San Nicholas Real Camino. Där åt jag en ”riktig” omelett och drack te på ett mysigt café. (De där tjocka potatisomeletterna börjar rinna ur öronen nu…) 

  
Wow! Jag har vandrat ända till the Shire/Fylke

  

Åh va underbart det vore att få komma in och få äta andra frukost med Bilbo och Frodo! 

När jag kom ut hade det börjat regna ordentligt och även vinden hade tilltagit. 😣 Men det var bara att kämpa på i nästan två timmar till Sahagun. Vägen hade nu förvandlats till en liten bäck och de flesta gick på bilvägen istället. Som tur var var det söndag och inte mycket trafik. Inte för att det har varit nån trafikkaos precis hittills på den spanska ödebygden. Gick förbi en hel del pilgrimer som idag var tysta och sammanbitna till skillnad mot hur det har varit hittills i det fina vädret. Alla verkade fokusera på att ta sig fram till målet. Såg en del som hade de där billiga plastponchosarna som man kan köpa på macken tex, och de var ju helt värdelösa i detta vindpiskande regn. Ett par av dem hade jeans under och de var dyngblöta upp till knäna redan nu. Var så glad för mina superbra, lätta regnbyxor som andades och verkligen gjorde skäl för sitt höga pris. När vi närmade oss Sahagun var jag först i raden och blev lite förvirrad när det plötsligt kom gula pilar som pekade in mot en grusväg till höger. Såg ju staden rakt fram. Mötte en spanjor med paraply som var ute och gick på bilvägen åt motsatt håll, och han sa att jag kunde fortsätta rakt fram på bilvägen så det gjorde jag. Förmodligen ledde den andra vägen en längs en vackrare natur och entré in i staden, men nu brydde jag mig inte. Ville bara komma till ett café och sitta ner lite och ta av regnkläder och ryggsäck. Fick då gå en ganska lång sträcka längs ett tråkigt industriområde men även pilgrimerna bakom valde detta kortare alternativ. Till slut kom jag äntligen in i den lilla stadens centrum och hittade ett café längs vägen. Där inne satt en hel del pilgrimer och försökte torka lite. Träffade till min glädje på några kändisar från den första tiden på Caminon som precis var på väg vidare. Det var det trevliga paret från Minnesota som jag träffade första gången på väg uppför Alto de Perdon. Har inte sett dem sen Santo Domingo, vilket känns som en evighet sen. De undrade om jag var ok eftersom de inte hade sett mig på ett tag. Förhoppningsvis ses vi i León för nu ska vi gå olika vägar ett tag. Vore kul om man börjar komma ifatt lite fler kändisar nu. 

Efter en liten paus på caféet var det bara att bita i det sura äpplet och ge sig ut igen. Efter några km delade caminon på sig och alla andra gick till vänster längs bilvägen. Den vägen är kortare, men inte så fin. Idag hade det kanske kvittat, men jag hade ju en säng bokad längs den andra vägen. Svängde till höger och kände mig lite ensam tills jag såg två andra pilgrimer långt framför mig. Nu var det en enda plåga att gå, tyckte inte alls det var kul. Lerigt och tröttsamt och nästan en mil kvar 😖 Inte en by att stanna i på vägen heller. Fick ta fram det tjocka pannbenet för att kämpa vidare. Kände hur blåsorna formades på hälarna. Men som tur var var kängorna tack och lov fortfarande torra inuti. Vill inte tänka på hur fötterna sett ut annars. Mötte det kanadensiska paret från igår på caféet i Sahagun och hennes fötter var redan då genomblöta. Hon hade inte valt goretex i sina kängor för då blir de tydligen tyngre. Undrar hur hennes fötter mår nu efter ytterligare nästan 13 km som de hade kvar att gå… 

  
  
Spooky!!

  

Hade inte lust att doppa fötterna i nån källa idag

När jag äntligen kom fram till härbärget var jag så trött på hela skiten och överlycklig att få komma in på detta underbara ställe (Albergue Via Trajana) 

  
Tack gode gud!

  

Halleluja!

  

”Heaven, I’m in heaven!”

Helt fantastiskt och mer än väl värt det lite dyrare priset än vad man brukar betala. Inga våningssängar (halleluja!) sängkläder och filt så man slipper sovsäck, handduk, bord och en liten garderob till varje säng. Alla som bor här är helt lyriska. Bor längst upp på vinden i ett litet rum med 4 sängar. Kom först, så jag tog den längst in i hörnan vid fönstret. Tog av mig allt blött och tog en underbar varm lååång dusch. Åt lunch och fixade till gårdagens blogginlägg och tillbringade sen resten av em/kvällen på min säng i min hörna. Så underbart! Hörde tyvärr att det ska regna imorgon också. Har i alla fall bokat en säng i Mansilla de las mulas och sträckan är liiiite kortare än idag. På tisdag kommer jag till León och då blir det hotell!

Här bor också några australiensiska män som jag träffat några gånger tidigare. De hade gått en liten bit till Sahagun, men sen tagit taxi hit för de var så blöta.. Hmpff. Ändå skickar de sina ryggsäckar med bil. Trodde de var ett tuffare släkte 😊 Imorgon ska de ta taxi/buss till León eftersom det ska regna då med.. Jaja, alla får ju göra Caminon som de vill, och idag var jag själv rätt less. Och jag har ju tack och lov budget för att kunna ta ett billigt hotellrum då och då. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dag 19: Terradillos de los Templarios – Calzadilla de los Hermanillos, 28 km

  1. Anna skriver:

    Du verkar ha det motigt nu. Håller tummarna att det ljusnar snart. Kramar❤️

  2. Lotta Hjelm skriver:

    Hej du är duktig o kämpar på👍😀. Jag har nu suttit i ☀️ och läst dina berättelser. Här i Malmö är härligt väder nästan för varmt. Lotta

Kommentarer är stängda.