Dag 13: Cardenuela Riopico – Burgos, 14,5 km

Måndag 2/5

Vilken hemsk natt!! Fruktansvärt kallt! 😖😨 Låg i fosterställning i sovsäcken, med ullunderställ, ullbuff runt huvudet, två par strumpor och dunjacka. Hade även en tunn filt över mig, men inget hjälpte. Ville inte röra en fena och byta ställning och ännu mindre kliva upp. Till slut krävde nöden att jag steg upp och det var INTE roligt! Gjorde mig iordning så snabbt jag kunde och gick ner till samlingsrummet/matrummet där det var aningen varmare. Härbärget Via Minera var som jag skrev igår väldigt mysigt och trevligt, MEN: jag rekommenderar att man bor här när det är varmare ute. Då kanske man t.o.m. kan utnyttja poolen… 
När vi började vandra var det frost på marken och det kändes som varenda muskel var på helspänn av kyla. Gick som en robot. Fingrarna domnade trots vantar och fick åka i fickan. Kändes som jag aldrig skulle bli varm igen. Ingenting var öppet i byarna vi gick igenom så det blev ingen rast på vägen till Burgos. Vi hade tänkt ta den ”trevliga” vägen in till Burgos och inte den längs flygplatsen och en stor väg. Men det var väldigt dåligt markerat så vi tog såklart fel väg. Efter en halv km insåg Karin och jag att vi var fel och ropade tillbaka de andra. Vi bestämde oss för att gå tillbaka och det var ett väldigt bra beslut trots att det var lite svårt att hitta i början. Den här vägen gick vackert längs en å, och sen när vi kom in i själva Burgos genom en lååååång park som aldrig tog slut kändes det som. 

  
Den här pilen missade vi så vi gick fel..

  

Vi gick och gick och jag började bli rätt trött. Normalt brukar vi stanna på vägen och vila/fika men nu gick vi bara på och därför kändes det inte som vi var vid slutmålet för dagen när vi gick genom Burgos. Oj va glad jag blev när jag kom på att vi faktiskt inte skulle vidare utan var framme redan innan tolv! 

Jag ville absolut bo varmt inatt, var ju helt förstörd på morgonen och första timmens vandring. Bosse, Karin och jag bestämde oss för att på hotell medan Andres valde härbärge. Jag blev kvar ensam en halvtimme ute på ett torg (i sol tack och lov) medan Andres checkade in och de andra letade hotell. Vi kunde ju inte meddela oss med Andres eftersom hans telefon är sönder. Medan jag satt där såg jag massa konstigt folk, bl.a. kom det fram en man på cykel och ställde sig tätt intill mig och väste ”quires albuerge?” (Han undrade om jag sökte ett härbärge) Nej nej, jag har rum, sa jag förskräckt. Det märktes verkligen att man var i en stad igen. Såg även flera pilgrimer som yrade runt och letade sovplats. Eftersom det var långhelg (de har ledigt även 2/5 om 1/5 är på helgen) var det tydligen massor av spanjorer som var ute på en ”bit” camino över helgen och det var fullt på alla härbärgen direkt när de öppnade och det var även svårt med hotellrum. Var överlycklig när jag kom in i rummet som Karin och Bosse hade hittat åt mig. Inatt ska jag sova gott i en säng med lakan istället för sovsäck och utan snarkare omkring mig. 😊

  

  

Utsikt från mitt rum

Bosse och Karin ville vila sen, men Andres och jag gick en runda i den mysiga stadskärnan. När man satt i solen var det faktiskt riktigt skönt. 

  
Tog en tur inne i den otroliga katedralen. Den är enorm med massor av små kapell som är lika stora som en enda svensk kyrka. Taken är helt otroliga, skulle kunna sitta hur länge som helst och bara titta upp på dem om inte nacken hade protesterat. (De hade nog inte gillat om man hade lagt sig på golvet…) Mina bilder gör inte det rättvisa för fem öre. 

  
  

Vi försöker se ut som SÄPO med ”guidetelefonerna” inne i katedralen

Några bilder från katedralen nedan, son sagt, inte i närheten av verkligheten

   

  

  
  
  
  
  
Efteråt gick vi hem och vilade ett par timmar innan middagen. Oj va underbart med mitt eget lilla rum 😀

  

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dag 13: Cardenuela Riopico – Burgos, 14,5 km

  1. Cliff skriver:

    Oj så fint du ser ut till att ha det

Kommentarer är stängda.